En plass i skyen

Alt du trenger å vite om "Din Sky"

"Din Sky" er ditt skrivebord i skyen. I "Din Sky" har du tilgang til alle dine dokumenter og applikasjoner uavhengig av hvor du er, og du kan logge deg på og jobbe med telefon, pc eller nettbrett.

Det er mange fordeler med å bruke skyen til 4human IT:

  • Datalagring skjer i Norge
  • Høy sikkerhet
  • Høy tilgjengelighet
  • Unik tilgang og nærhet til oss som leverandør

 

Nedenfor finner du mer informasjon om skrivebordet vårt.

Ta kontakt med en av våre konsulenter for å lære mer om hvordan din virksomhet kan forenkle og forbedre ved å bruke våre skytjenester.

Epost
Nei, den elektriske posten er ikke død. Epost er en av de viktigste applikasjonene vi har for intern og ekstern kommunikasjon, planlegging og samhandling. Sikkerhet og tilgjengelighet er viktig, ikke minst fordi epost ofte er koblet tett med andre forretningsapplikasjoner, som Office 365, Super Office, Visma med flere.
Office
Microsoft Office er nesten blitt som luft, du merker det best når du ikke har det. Hos oss kan du velge om du ønsker disse applikasjonene levert lokalt eller om du ønsker å ha dem i skyen. Via vårt skrivebord får du også enkelt tilgang til alle Office-applikasjonene og dokumentene dine fra en hvilken som helst enhet.
Applikasjonsdrift
Alle applikasjoner, inkludert dine egne, spesialutviklede kan flyttes ut i vår sky og bo trygt i våre norske driftssentraler. Dette betyr at all databehandling skjer hos oss. Bare skjermbildene overføres til din datamaskin.
Sikkerhet
Løsepengevirus, naturkatastrofer, hackere, utro ansatte: Nyhetene har flommet over av historier om datasikkerhetsbrudd de siste årene. Vi tar dette på alvor. Snakk med oss om datasikkerhet, GDPR eller ny nasjonal sikkerhetslov, og vi har gode svar til deg.
Tofaktor
Tofaktor-verifisering er en ekstra sikkerhetsforanstaltning som innebærer at brukere må verifisere seg med passord og tekstmelding sendt til et forhåndsbestem nummer. Vi fikser det for deg.
Sikkerhetskopiering
Dataene dine er ivaretatt av oss. Det tas regelmessig backup som fordeles på to ulike geografiske lokasjoner. Utover vårt standard oppsett leverer vi ulike typer tilpasset backup. Denne tjenestene skreddersyr vi for deg. Hva vil du ta backup av? Hvor ofte ønsker du å ta backup? Hvor lenge skal vi ta vare på den for deg? Vi har de rette spørsmålene, sammen finner vi frem til svarene.
Support+
Vi er berømt for vår support, og vi blir ordentlig stolte når vi hører hva kundene sier om denne tjenesten. 95 av 100 forespørsler løser vi med en telefonsamtale, resten tar en av våre eksperter i andrelinjen seg av.
Lokal server
Hvis du etter alt dette fremdeles vil ha en eller flere servere i eget hus, kan vi passe på den for deg. Vi tar driftsansvar for lokale servere plassert hos våre kunder. På denne måten kan du være trygg på at boksene dine er i de beste hender.
VPN / Brannmur
Vi leverer fysiske brannmurer både hos deg og i våre egne datasentre. Brannvegg velges ut ifra sikkerhetsbehov, og vi tilbyr avanserte løsninger med beskyttelse mot kjedeligheter som virus, usikre nettsider og inntreningsforsøk. Brannvegg plassert hos dere muliggjør en dedikert og kryptert VPN-tilkobling som holder datasnokerne ute.

Verdens vakreste datasenter?

Vårt datasenter ligger under Jostedalsbreen, i Luster i Sogn. Om ikke datasentralen er verden vakreste, ligger den i alle fall i et at verdens mest naturskjønne områder. I denne regionen, i nærheten av isbreer, fjell og fjorder, produseres mye vannkraft og derfor har regionen et stort overskudd av grønn vannkraft. Dette, sammen med sine «state-of-art» kjøleløsninger, gjør BlueFjords til et av verdens mest energieffektive datasentre.

Kortreist strøm

Plassering av datasenteret nær vannkraftkilden gir kraftig reduserte strømkostnader, fordi man slipper å betale for transport i nettet.

Kald luft til kjøling

Jostedalsbreen ligger i enden av Jostedalen og sikrer stabil og kjølig luft som brukes for kjøling i datasenteret. Disse naturgitte forutsetningene fører til rimeligere kjøling enn andre steder i Norge.

Redundant fiber

Det ligger redundant fiber fram til BlueFjords datasenter med separate føringsveier like til sentralnode i Oslo.

Datahallen

Selve datahallen er bygget med iFortress rom i rom modul løsninger. Strukturell og fysisk sikkerhet er ivaretatt på en optimal måte. Hallen er vanntett, gasstett, brannsikker, strålingsikker mm. for å sikre stabile og trygge driftsforhold.

Sikkerhet

Datasenteret har fysisk adgangskontroll og sikring i hele senteret med overvåkning og etablert følgetjeneste.

Sertifiseringer

  • ISO 9001 (Quality Management Systems)

  • ISO 27001 (Information Security Systems)