Stiftelsen Ahus boligselskap

Med 600 utleieenheter blir det mange nøkler å holde rede på. Stiftelsen Ahus boligselskap gjorde nøklene elektroniske i samarbeid med 4human IT og Karl Jensen AS.

Ahus boligselskap har vært kunde av 4human IT siden lenge før økonomiansvarlig Huy Cao i stiftelsen begynte der for seks år siden.

—  4human IT drifter alle våre IT-løsninger for oss, forteller han. — Det er et samarbeid som går veldig bra. De har dyktige medarbeidere og hjelper oss veldig kjapt hver gang vi ringer. Vi er bare ni ansatte. I forhold til driften vår er ikke det så mange, så det er veldig bra å ha tilgang på kompetansen i 4human IT når vi trenger den.

I høst begynte et prosjekt hvor 4human IT også var sentrale i utrullingen og driftingen. De 600 boligene Ahus boligselskap leier ut til ansatte ved Ahus krever mye administrasjon. Derfor startet de «nøkkelprosjektet».  

Prosjektet bidro til å redusere en viktig del av arbeidsbelastningen ved at alt som har med administrasjon av nøkler til leilighetene blir automatisert.

—  Til nå har ca en tredjedel av leilighetene fått helt elektroniske nøkkelløsninger, sier Huy.

I stedet for nøkkel får leietakerne en kodebrikke. Av sikkerhetsgrunner må de oppdatere den en gang i måneden. Det er ingen stor operasjon, men tar noen sekunder ved en av to oppdateringslesere på området.

Det elektroniske nøkkelsystemet har mange fordeler, blant annet ved at det ikke lenger er nødvendig å tilkalle låsesmed for å bytte sylinder dersom noen mister nøkkelen sin.

—  Vår leverandør Karl Jensen AS leverte nøkkelsystemet, men vi trengte et IT-system i bakkant for å administrere det hele, forteller Huy Cao.

Da var det naturlig å gå til 4human IT, og Ahus boligselskap, Karl Jensen og 4human IT gikk inn i et spennende trekantsamarbeid.

—  Det har fungert veldig bra. De er flinke til å kommunisere med hverandre og holder oss oppdatert hver gang det skjer noe.

—  Hvordan har det seg at du som økonomiansvarlig håndterer dette IT-prosjektet?

— Det skulle vært drevet gjennom vår tekniske leder, men av ulike grunner ble det til at jeg og administrasjonsleder tok fatt i det. Det viste seg jo at vi sammen med gode partnere fint greide å løse det selv, sier han.

Om løsningen

4human IT drifter et nøkkel- og låsesystem for Stiftelsen Ahus boligselskap, utviklet i samarbeidet med Karl Jensen AS.

Karl Jensen leverer låsesystemet til utleieboligene til Ahus Boligstiftelse. Det består av en server hvor alle nøkkeldata ligger, og —  i dag — tre oppdateringsbokser. Beboer må aktivere nøkkelkortet sitt minst en gang pr måned. Dermed sikres det at kortet deaktiveres automatisk hvis det ikke oppdateres for eksempel fordi det er mistet.

Nøkkelserveren står hos kunden. —  Vi prøvde først å legge nøkkelserveren hos oss, men det tok da veldig lang tid på å åpne administrasjon av nøkler, forteller IT-konsulent Tore Håland hos 4human IT.

—  Løsningen ble derfor å sette serveren på kontoret til stiftelsen. Derfra kommuniserer den via VPN mot oppdateringsboksene som står i nærmiljøet.

En av boksene står på en lokal Kiwi-butikk, hvor den kommuniserer mot databasen via en 4G-ruter.

Stiftelsen Ahus boligselskap

Stiftelsen Akershus universitetssykehus Boligselskap er en privat stiftelse som har til formål å leie ut personalboliger til ansatte ved Akershus Universitetssykehus. Stiftelsen drifter, vedlikeholder og formidler utleie av 600 utleieenheter. Alt av inntekter kommer fra husleie, og de omsetter for opp mot 60 millioner kroner i året.

Kundehistorier

Hesnes Group

Det finnes to typer IT-folk... Det som gjør oss til en litt komplisert kunde er at våre operative enheter har ... Les mer...

Maritimt Kompetansesenter

Etter 24 år til sjøs gikk Oddmund i land. 4human IT hjalp ham inn i «skyen» Kaptein Oddmund Nystad gikk ... Les mer...

Nome Regnskap

Jeg har aldri møtt folkene på support i 4human IT ansikt-til-ansikt, men jeg føler likevel at jeg kjenner dem, sier ... Les mer...

Onyx CenterSource

Tønsberg-selskapet som ble verdensledende i sin teknologi-nisje: Programvareselskapet Net Trans Services, som i dag heter Onyx CenterSource, tok tidlig en ... Les mer...

Bandagist1

Hvordan fagkjeden Bandagist1 fikk sin "egen" IT-avdeling i 4human IT.  Bandagist1 og 4human har vært partnere siden 2016. Gründer Kristin ... Les mer...

4human IT er norsk totalleverandør av IT-tjenester med lang erfaring siden 1956. Våre dyktige ansatte brenner for faget sitt, yter profesjonell og rask service. Vi tilbyr løsninger til kunder med krav til høy oppetid og rask support. Med 4human IT får du en trygg og forutsigbar IT-hverdag.

KONTAKT OSS