Onyx CenterSource

Tønsberg-selskapet som ble verdensledende i sin teknologi-nisje:

Programvareselskapet Net Trans Services, som i dag heter Onyx CenterSource, tok tidlig en strategisk beslutning: selv om de utvikler programvare, ønsket de ikke å drifte sine egne løsninger. Gründerne i Tønsberg-baserte Net Trans så seg rundt, og fant en driftspartner i samme by: 4human IT.

I starten hadde vi driften internt. Vi gjorde et valg om ikke å drifte selv lenger, og gikk på jakt etter en partner, primært nær oss, sier Christian Berg-Henry, tidligere utviklingssjef, nå sikkerhetssjef i Onyx CenterSource.  Vi fant 4human IT og gjennom mange år var de en svært viktig partner for oss,

I 4human IT fant de en driftspartner som stod last og brast med dem i de første årene.

Vi vokste med hverandre, og hadde stor gjensidig nytte av samarbeidet, sier Christian. Det var et veldig godt parløp.

Da samarbeidet startet hadde daværende Net Trans sin egen serverpark. Den ble erstattet med en virtuell plattform hos 4human.

Vi gjorde noen spennende tekniske valg vi i dag er glade for, men som slett ikke var åpenbart den gangen. Det var på en tid da de fleste mente at ikke alle tjenester skulle være i skyen. Vi mente det motsatte, og flyttet alt ut i skyen hos 4human, sier han.

Jeg skal ikke si at vi ikke hadde greid det uten 4human, men de har vært en fantastisk fleksibel partner som vi har satt stor pris på. Det å ha en lokal leverandør som forstår oss, med ressurser og kompetanse som er lette å få tak i har betydd mye for den suksessen dette selskapet har blitt.

Programvareselskapet, som startet i Tønsberg i 2001, er i dag en del av den globale aktøren Onyx CenterSource. Forretningsmodellen er å være en mellommann mellom formidlere av forretningsreiser og hoteller over hele verden.

Det er ingen juridisk avtale som sier at reisebyråene skal ha provisjoner fra hotellene, forteller Christian Berg-Henry. — Det er mer en gentlemans agreement. Vår rolle er å holde oversikt over hvem som skylder hva, og hjelpe aktørene med å hente inn det de har utestående.

Selskapets virksomhet er sterkt teknologibasert, men innebærer også  «manuell» innkreving av penger på vegne av reisebyråene.

Det handler i svært stor grad om å være en partner med gode data og høy troverdighet i markedet.

Det har de fått til så bra at de er blitt en viktig aktør på verdensmarkedet.

Driftsavtalen ble etter oppkjøpet utvidet til å inkludere flere lokasjoner, 4human fikk ansvaret for drift av det spanske søsterselskapet og driftet dette på samme måte som det Norske selskapet. Men som et globalt selskap vokste kundens krav til en global driftspartner. Det resulterte i at avtalen ble sagt opp i fjor.

Og det må jeg si, at selv om vi var på vei ut, var 4human IT en uvurderlig partner for oss, sier Christian. — Vi hadde ikke klart den kompliserte flytteprosessen, med våre strenge interne krav, uten assistanse fra 4human IT. De var utrolig proffe i denne prosessen, og de hjelper oss fremdeles den dag i dag, sier han.

Kan vi si det så sterkt at uten 4human IT hadde ikke dere blitt et globalt selskap?

Nei, det er kanskje litt for sterkt. Men de har vært en perfekt partner i vekstfasen. Vi har aldri hatt nedetid på tjenestene våre i samarbeidsperioden, vi har hatt en nær og engasjert partner, en som har hjulpet oss med alt fra den enkleste brukerstøtten til svært avanserte ting. Vi ønsker å ha høy kvalitet og fokus på det vi er best på. 4human IT har latt oss gjøre nettopp det, avslutter Christian Berg-Henry.

Christian Berg-Henry

Sikkerhetssjef, Onyx CenterSource

  • Stiftet: 2001
  • Antall ansatte: ca. 320 globalt

Kundehistorier

Hesnes Group

Det finnes to typer IT-folk... Det som gjør oss til en litt komplisert kunde er at våre operative enheter har ... Les mer...

Maritimt Kompetansesenter

Etter 24 år til sjøs gikk Oddmund i land. 4human IT hjalp ham inn i «skyen» Kaptein Oddmund Nystad gikk ... Les mer...

Nome Regnskap

Jeg har aldri møtt folkene på support i 4human IT ansikt-til-ansikt, men jeg føler likevel at jeg kjenner dem, sier ... Les mer...

Bandagist1

Hvordan fagkjeden Bandagist1 fikk sin "egen" IT-avdeling i 4human IT.  Bandagist1 og 4human har vært partnere siden 2016. Gründer Kristin ... Les mer...

Stiftelsen Ahus boligselskap

Med 600 utleieenheter blir det mange nøkler å holde rede på. Stiftelsen Ahus boligselskap gjorde nøklene elektroniske i samarbeid med ... Les mer...

4human IT er norsk totalleverandør av IT-tjenester med lang erfaring siden 1956. Våre dyktige ansatte brenner for faget sitt, yter profesjonell og rask service. Vi tilbyr løsninger til kunder med krav til høy oppetid og rask support. Med 4human IT får du en trygg og forutsigbar IT-hverdag.

KONTAKT OSS