Hesnes Group

Det finnes to typer IT-folk…

Det som gjør oss til en litt komplisert kunde er at våre operative enheter har ulike behov, sier Pia Katarina Harneshaug i Hesnes Gruppen. Selskapet har outsourcet IT til 4human IT.

For noen år siden hadde Hesnes både helikoptre og småfly. De fraktet donororganer fra givere til trengende via en avtale med Oslo Universitetssykehus. Men dette selskapet er solgt og Hesnes Gruppen driver i dag primært innenfor shipping.

45 år

Vi er en familieeid bedrift med 45 års fartstid, forteller Pia Harneshaug, som er Chief Operating Officer i gruppen.

Nøtterøy-baserte Hesnes Holding står som eier av 13 selskap. Noen av selskapene er passive investeringsselskap, blant annet innen eiendom. De omkring 35 ansatte i Hesnes Gruppen jobber hovedsakelig med megling og trading innen shipping og oljeindustrien.

Vi var tidligere flere personer og selskaper tilknyttet gruppen, men har i de to siste årene gjort visse omstruktureringer, solgt ut og delt litt opp, forteller Pia. Hesnes Gruppen leverer også tjenester innen administrasjon, regnskap, HR, IT og annet til de operative selskapene.

For små til egen IT

I tråd med omstruktureringene som skjedde for et par år siden, besluttet de å outsource all IT.

Tidligere hadde vi en intern IT-avdeling, men vi så etterhvert at selskapet ble for lite til å fortsatt ha dette behovet. Det var da vi så på mulighetene for å outsource.

Et viktig kriterium i jakten på en IT-partner var lokal tilhørighet.

Vi var veldig opptatt av relasjonen til firmaet vi skulle velge. Vi jobber internasjonalt, og det gjør at vi ikke er en 8-16-virksomhet. Vi var helt avhengig av å ha folk og systemer som kunne være der for oss til alle døgnets tider.

Ønskene fikk de oppfylt da de fant 4human IT, som tok over all IT for Hesnes i overgangen 2018-2019.

Herlig befriende

De operative selskapene våre bruker ulike systemer og har også ulike behov. Dette stiller naturlig nok store krav til IT-systemer.

Vi kan jo si vi har vært bortskjemt med å ha en egen IT avdeling, og derfor er vi veldig glade for at samarbeidet med 4human IT fungerer så bra som det gjør, sier Pia.

Ansatte møter stort sett en kjent stemme i andre enden. I tillegg er de faste konsulentene som jobber med oss velvillige, positive og løsningsorienterte. Er det noe, tar vi det opp med dem, og vi finner alltid en løsning – sammen.

Hun skryter også av at folkene i 4human IT også prøver å tenke nytt og innovativt sammen med kunden.

Mitt inntrykk er at det finnes to typer IT-folk, reflekterer hun. Det er de som løser akkurat det problemet du ber dem løse. Så er det de som i tillegg sier «har du tenkt på at du kan gjøre det på denne måten i stedet?». Sånn er 4human IT, og det er det vi ønsker oss, avslutter COO Pia Harneshaug i Hesnes Gruppen.

Pia Katarina Harneshaug

Chief Operating Officer, Hesnes Gruppen

Kundehistorier

4human logo

4human IT er norsk totalleverandør av IT-tjenester med lang erfaring siden 1956. Våre dyktige ansatte brenner for faget sitt, yter profesjonell og rask service. Vi tilbyr løsninger til kunder med krav til høy oppetid og rask support. Med 4human IT får du en trygg og forutsigbar IT-hverdag.

KONTAKT OSS