2-faktor-autentisering: En enkel måte å sikre at dine passord ikke misbrukes av andre

Minst 600.000 norske passord er på avveie, ifølge en artikkel i Adresseavisen. Her er hva du kan gjøre for å unngå at noen misbruker ditt passord og kanskje stjeler identitet og verdier fra deg. 

Vi leser ofte om tjenester som har blitt hacket og at flere tusen passord er blitt lekket til uvedkommende. Hvordan skal du sikre deg mot at de kan bruke dine passord og logge på som deg?

Om uvedkommende får tak i passordet ditt, ligger alt til rette for at de kan utgi seg for å være deg. Har du i tillegg falt for fristelsen til å bruke det samme passordet flere steder, kan de også få tilgang andre steder. Ved å logge på som deg kan de få tilgang til personlig og sensitiv informasjon eller utgi seg for å være deg i kommunikasjon med andre. Et vanskelig passord, med store og små bokstaver, tall og spesialtegn vil ikke hjelpe når de allikevel kjenner passordet.

To-faktor-autentisering

To-faktor-autentisering eller totrinnsinnlogging er kanskje en av de smarteste sikkerhetstiltakene du kan gjøre for å beskytte brukerkontoene dine. Da vil det ikke være nok å bare kjenne til brukernavnet og passordet ditt for å få tilgang, men man trenger også en ekstra verifiseringskode eller godkjenning for å få logget på.

BankID er et eksempel på to-faktor-autentisering hvor du i tillegg til ditt passord må godkjenne med en kode fra en brikke eller BankID på mobil om du har det.

Mange syns det er tungvint å måtte legge inn en ekstra kode eller godkjenning i tillegg til passordet. Men konsekvensen av at uvedkommende kan utgi seg for å være deg, kan fort bli ganske store og ubehagelig, så det er absolutt verdt å bruke noen sekunder ekstra på innlogging.

Vi anbefaler at du aktiverer to-faktor-autentisering på kontoer du har både privat og på jobb, der hvor det er mulig.
Hvordan du aktiverer to-faktor-autentisering kan du lese mer om her.

DUO

Som kunde hos 4human IT kan du ta i bruk tjenesten DUO for å få to-faktor-autentisering mot skykontoret. Da vil brukere logge seg på med et brukernavn og passord, og i tillegg må de godkjenne pålogging fra en app på mobilen.
Ta kontakt med oss for lære mer om DUO.

Skrevet av:

Veronica Løken Helgeby
Forretningsrådgiver,
4human IT

Blogg

3 tips for smarte og SIKRE hjem

Smarte hjem krever smarte beboere, er det blitt sagt. Her er tipsene du trenger for å koble ditt hjem på ... Les mer...

Hvorfor backup fremdeles er ganske smart

«Hva skal jeg med backup? Alle mine data er jo synket til OneDrive.» Disse ordene, eller varianter av de sies ... Les mer...

Vårt datasenter

Data i hvitt, grønt og blått Er du blant de som bekymrer deg for å gå i skyen fordi du ... Les mer...

8 Tips for å unngå skadelig programvare i epost

8 Tips for å unngå skadelig programvare i Epost På 1 år har 40 millioner uønskede eposter blitt stoppet i ... Les mer...

Når katastrofen rammer

Hvorfor du skal ha en «Disaster Recovery Plan»? «Fail to plan – plan to fail» er det blitt sagt. Få steder ... Les mer...

4human IT er norsk totalleverandør av IT-tjenester med lang erfaring siden 1956. Våre dyktige ansatte brenner for faget sitt, yter profesjonell og rask service. Vi tilbyr løsninger til kunder med krav til høy oppetid og rask support. Med 4human IT får du en trygg og forutsigbar IT-hverdag.

KONTAKT OSS